1 1 1 1 1

Potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na povećanju energetske efikasnosti na objektu osnovne škole “Hrasno“ 

 

U srijedu, 12. jula 2017. godine u 12:00 sati u maloj sali Općine Novo Sarajevo općinski načelnik Nedžad Koldžo i Sukhrob Khoshmukhamedov (Suhrob Košmuhamedov) zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH potpisat će Ugovor za izvođenje radova na povećanju energetske efikasnosti na objektu osnovne škole “Hrasno“. 

Radovi će se izvoditi u okviru UNDP BiH projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ koji finansira Vlada Švedske i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a općina Novo Sarajevo je odlučila da pomogne realizaciju ovog projekta na objektu osnovne škole “Hrasno“ zajedno sa Ministarstvom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. 

Projekat ukupne vrijednosti 459.975 KM bit će finansiran od strane Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u iznosu od 166.715 KM ( 36%), UNDP BiH i Vlade Švedske u vrijednosti od 153.715 KM (34%), te Općine Novo Sarajevo u vrijednosti od 140.180 KM (30%). Predviđeno je da se u okviru radova za povećanje energijske efikasnosti na objektu OŠ “Hrasno“ izvrši popravak oštećene krovne konstrukcije uz postavljanje termoizolacije, zamjeni fasadna stolarija, izradi termička fasada i ugrade termostatski ventili. 

Općina Novo Sarajevo je prethodno finansirala provođenje Energetskog audita i izradu projektne dokumentacije za OŠ“Hrasno“. Procedura izbora izvođača radova, kao i izvođenje radova biti će provedeno putem UNDP BiH.