1 1 1 1 1

Potpisivanje Ugovora o postavljanju zvučne saobraćajne signalizacije i taktilnih linija vođenja za slijepa i slabovidna lica na raskrsnici Pofalići

U utorak, 25. jula ove godine u 10:00 sati u maloj sali Općine Novo Sarajevo, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo i direktor firme „Step“ d.d. Sarajevo Midhat Hajrić potpisat će Ugovor o postavljanju zvučne saobraćajne signalizacije i taktilnih linija vođenja za slijepa i slabovidna lica na raskrsnici Pofalići.

Ugovorom se podrazumijeva izvođenje radova na kompletnom opremanju postojeće frekventne raskrsnice Pofalići, postavljanjem zvučnih signalnih uređaja na svim postojećim semaforima, postavljanje dodatne nedostajuće svjetlosne signalizacije (semafora), kao i izvođenje građevinskih radova na postavljanju taktilnih ploča namijenjenih jasnom definisanju pravca kretanja slijepim i slabovidnim licima.
Ukupna vrijednost Ugovora iznosi oko 60. 000 KM, od čega su Općina Novo Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja KS sufinansirali sa 50%, odnosno izdvojili po oko 30.000 KM. Rok za izvođenje radova je 60 dana od dana trostranog potpisivanja Ugovora.