1 1 1 1 1

Svečano otvaranje Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo

 

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo će zvanično otvoriti svoje kapije na Vilsonovom šetalištu u srijedu 27. decembra  u 18:00 sati. Uz prigodan zabavni program i naše mlade talente, načelnik Općine Novo Sarajevo gospodin Nedžad Koldžo će otvoriti najčarobniju godišnju manifestaciju Ledenu čaroliju Općine Novo Sarajevo.

Na otvorenoj sceni na Vilsonovom šetalištu i na samom klizalištu imat ćemo priliku poslušati fantastične izvedbe naših muzičkih talenata, članova Instituta za muziku, teatar i multimediju – Tarika Tanovića i Anu Mariu Vasiljević.

Uz vatromet, nastup grupe FUNKcioneri i odmah otvoreno besplatno klizalište započet će mjesec dana čiste zabave na Vilsonovom šetalištu.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo se ove godine vraća u još većem izdanju tako da pored besplatnog klizališta, škole klizanja, DJ stage-a i Food cornera sadrži i jednu novost – Čarobni gradić. Čarobni gradić čine Čarobne kućice i igraonica. U igraonici na Ledenoj čaroliji, mališani će svakodnevno imati priliku da se druže, igraju i uče, a posebne radionice bit će organizovane vikendima u terminima od 12:00 i od 14:00 sati.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže 27.12. u 18:00 na platou između Historijskog i Zemaljskog muzeja da zajedno dočekamo povratak Čarolije u naš grad!

Neka Ledena čarolija i ove godine bude prvi izbor za mjesto porodičnog druženja!