1 1 1 1 1

Nizom aktivnosti biće odata počast šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a RBiH

 

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen-obilježju na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića,  te na  Mostu Suade i Olge, 2. augusta ove godine počet će  manifestacija "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman".

Planiran je niz aktivnosti i događaja kojima će se odati počast šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a RBiH, ali podsjetiti i na značaj tog ratišta za odbranu Sarajeva i BiH.

Počasti će, 3. augusta  biti odate i na šehitlucima i spomen obilježjima na planini Igman (Grkarica, Veliko Polje, Mrazište i Brezovača).

U okviru programskih sadržaja, planirani su i defilei ratnih zastava pod nazivom "Mladi na putu života", kao i ratnih veterana Armije i MUP-a, te sportske igre.

Za stanovnike Kantona Sarajevo koji žele prisustvovati manifestaciji na Velikom polju, 3. augusta  organizovan je prijevoz autobusima.

Red voznje u pdf formatu

Organizatori manifestacije "Odbrana BiH-Igman" su:  Ministarstava za boračka pitanja Federacije BiH i Kantona Sarajevo, kao i Fond memorijala KS.

Generalni pokrovitelj manifestacije je  predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Program manifestacije u pdf formatu