Općinske službe

Arhiva 2009 / 2010

Potpisani ugovori sa predstavnicima dvadeset udruženja

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, danas je potpisao ugovore sa predstavnicima udruženja za mlade i udruženja za sport.
Na javni poziv, objavljen u sredstvima informisanja, pristiglo je 16 aplikacija za finansiranje projekata iz granta za mlade i 35 projekata iz granta za udruženja za sport, nakon čega je komisija u skladu sa postojećim kriterijima izvršila bodovanje i odabrala najuspješnije projekte.
- Jedini kriterij za odabir projekata je kvalitet. Iznenađen sam, jer ima priličan broj projekata sa odličnim idejama, i to je ono što me posebno obradovalo. Izdvajanje sredstava za finansiranje projekata udruženja za mlade, te sport, kulturu i obrazovanje i boračka udruženja postalo je tradicija Općine Novo Sarajevo. Na ovaj način stvaramo preduvjete za afirmaciju velikog broja udruženja koji uglavnom okupljaju mlade ljude. Za kvalitetne projekte, koji su se pokazali takvim i prethodne godine, uvijek ćemo se truditi da iznađemo sredstva i pomognemo njihovu realizaciju, izjavio je načelnik Koldžo.
Općina Novo Sarajevo je i ove godine u svrhu finansiranja projekata navedenih udruženja, izdvojila sredstva u iznosu od 35.000 za projekte iz granata za mlade i 65.000 KM za udruženja za sport.
Ugovore su potpisali predstavnici udruženja za mlade: Udruženje “Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH”, Udruženje za kulturu Novo Sarajevo, Asocijacija za podršku oboljelim od HIV/AIDS i UG “Multidisciplinarno društvo za unaprijeđenje mentalnog i socijalnog zdravlja.
Ugovore su potpisali i predstavnici sljedećih udruženja za sport: AK “Željezničar”, Karate klub “IPPON”, NK “Pofalićki”, Sportsko udruženje odbojkaških klubova Novo Sarajevo, Taekwon-do klub”Tornado”, Klub vodenih sportova Novo Sarajevo, Ju Jutsu klub “Zmajevi”, Akademija borilačkih sportova”Fighting”, Sportsko društvo slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo, Košarkaški klub “Željezničar”, Košarkaški klub “Pravi put-Reilway”, UG oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo, Hrvački klub “Bosna”, Sportsko udruženje gluhih “Mladost”, Klub sporta “Novi Grad Butterfly” i Unija civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo.

Na linkovima ispod možete procitati spisak projekata iz granta za udruženja za mlade i udruženja za sport

Klikom na ovaj link možete pročitati spisak rangiranih projekata iz GRANTA UDRUŽENJE ZA SPORT koje je odabrala Komisija a biće finansirani iz budžeta Općine Novo Sarajevo u Adobe Acrobat (PDF) formatu

Klikom na ovaj link možete pročitati spisak rangiranih projekata iz GRANTA UDRUŽENJE ZA MLADE koje je odabrala Komisija a biće finansirani iz budžeta Općine Novo Sarajevo u Adobe Acrobat (PDF) formatu