example

U Djeijoj kui zvanino puten u rad multimedijalni sistem

U Dječijoj kući, 15. jula ove godine, zvanično je pušten u rad multimedijalni sistem. Radi se o kompletnom sistemu za ozvučenje male sale i polarizatoru 3D slike za postojeći kino projektor.

Sva ugovorena oprema je ugrađena, izvršena je primopredaja, testiranje, kao i obuka korisnika (predstavnika Dječije kuće).

„Objekat Dječije kuće je napravljen s ciljem da bude to što danas i jeste, odnosno da podignemo tu ljestvicu brige za mlade na najviši mogući nivo, da bude putokaz svim drugim jedinicama lokalne samouprave i organima vlasti kako i na  koji način se treba raditi da bi se unaprijedila politika prema mladima i najmlađima. Ukupna vrijednost opreme je oko 30.000  KM“, naglasio je, ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo. Dodao je da je  u završenoj fazi je i realizacija ugovora „ Nabavka opreme za radionicu Inovatora“.

U povodu dobijanja prestižnog certifikata kojom se potvrđuje da je Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“ čiji je osnivač Općina Novo Sarajevo poslovni subjekt s najboljom bonitetnom ocjenom u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, općinski načelnik Nedžad Koldžo uputio je čestitke ovom kolektivu.

V. d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Zorica Miličević zahvalila se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na  konstantnom ulaganju, te naglasila da su i u vremenu pandemije korona virusa otvorena vrata za sve korisnike tog centra i Dječije kuće uz poštivanje higijensko-epidemiološih mjera. Podsjetila je da je, samo prošle godine, oko 10.000 mališana učestvovalo u brojnim besplatnim radionicama.

Ovom prilikom, profesori tehničke kulture Ibrahim Dedić i Hamza Patković uručili su općinskom načelniku reljefni grb Općine, poklon rad djece i mentora učesnika radionice „Mali inovatori“, te se zahvalili općinskom načelniku na podršci i ulaganju u tehnički odgoj i obrazovanje najmlađih.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
ANKETA

Molimo vas da popunite ANKETU ZA OCJENU KVALITETA PROVEDENE JAVNE RASPRAVE  PO NACRTU BUDŽETA ...

Javni poziv udruženjima za predaju prijedloga projekata iz oblasti ...

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za boračko - invalidsku zaštitu raspisala Javni ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo