example

Na podruju Opine Novo Sarajevo u poslovnom centru Unionkomerc otvorena nova “dm” prodavnica

Sarajevo je od četvrtka, 19. avgusta bogatije za još jednu dm prodavnicu koja je otvorena na području općine Novo Sarajevo u poslovnom centru Unionkomerc, na adresi Džemala Bijedića 2. Već od jutarnjih sati prvi posjetitelji novootvorene dm prodavnice mogli su uživati u ugodnoj kupovini željenih proizvoda iz bogatog dm asortimana, koji uključuje proizvode za njegu i ljepotu, bebe i kućanstvo te iz segmenta zdrave ishrane.

Otvaranje nove poslovnice, dm je obilježio sa zajednicom u kojoj posluje. Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović družio se sa sugrađanima i kupcima u novootvorenoj poslovnici, te je zajedno sa Edisom Lačić, regionalnom menadžericom dm-a, uručio ček donacije Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ u iznosu od 5.000 KM.

Udruženje, koje postoji deceniju, a u čijem okrilju od 2014. djeluju i dva Servis centra korisnicima pruža besplatne usluge informisanja, pravne i psihološke podrške te boravka djece uz različite aktivnosti unutar prostorija Udruženja. U svojoj bazi trenutno broji 780 porodica, a taj broj, kako kažu, svakim danom raste.

„Otkako smo formirali Servis centre, naš tim kojeg čine: pedagozi, psiholozi, pravnik, socijalni radnik, medicinske sestre te drugi stručnjaci i volonteri srodnih zanimanja, besplatno su pružili više od 85.000 usluga svim našim korisnicima, odnosno porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju bez obzira na dob, stepen i vrstu poteškoće“, istakla je Džananović Minela, asistentica menadžera ovog udruženja naglasivši kako im svaki vid podrške znači mnogo. „Ovom donacijom dm je prepoznao koliko je naš rad značajan za Kanton Sarajevo, ujedno pokazavši da je društveno odgovorna kompanija spremna pružiti podršku najmarginaliziranijoj skupini našeg društva, stvarati socijalno osviješteno društvo, odnosno biti primjer drugima u okruženju. Donaciju ćemo iskoristiti za usluge koje pružamo našim porodicama, što će olakšati naš rad, a našim korisnicima pružiti sve ono što im u našem društvu nedostaje“, dodala je.

Tom prilikom, gđa Lačić je izjavila: „Kreiranje osviještenog društva koje prepoznaje potrebe porodica, djece i odraslih osoba sa poteškoćama u razvoju i sistemski ih rješava uvažavajući njihovo dostojanstvo, različitosti i mogućnosti, vizija je ovog udruženja kojeg kompanija dm, njegujući iste vrijednosti, želi podržati. Drago nam je da nam se u tome pridružio i općinski načelnik Hasan Tanović te da smo zajedno ovom donacijom obilježili otvorenje naše šesnaeste dm prodavnice u Sarajevu, a osamdesete po redu u BiH.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
ANKETA

Molimo vas da popunite ANKETU ZA OCJENU KVALITETA PROVEDENE JAVNE RASPRAVE  PO NACRTU BUDŽETA ...

Javni poziv udruženjima za predaju prijedloga projekata iz oblasti ...

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za boračko - invalidsku zaštitu raspisala Javni ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo