1 1 1 1 1

Od 01. jula do 31. decembra besplatne radionice namjenjene učenicima novosarajevskih osnovnih škola

 

_DSC7173
_DSC7176
_DSC7146
_DSC7149
Previous Next Play Pause
_DSC7173 _DSC7176 _DSC7146 _DSC7149

 

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo 16. juna ove godine, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i v.d. direktorica Međunarodnog centra Zorica Miličević potpisali su Ugovor o realizaciji projekta „Vanškolske aktivnosti 2017. godine“.

Cilj projekta je da učenici novosarajevskih osnovnih škola putem radionica nauče nove vještine, te ispune slobodno vrijeme kreativnim sadržajima. Aktivnosti u okviru navedenog projekta realizirat će se od 01. jula do 31. decembra 2017. godine, a obuhvatat će slijedeće radionice: Likovna radionica, Kreativna radionica na temu “Naša Općina nekada“, radionica “Kako nastaje film“ i Muzička radionica. Radionica su besplatne, a odvijat će se u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Nakon okončanja projekta, bit će upriličena svečana završna manifestacija na kojoj će biti predstavljeni svi radovi nastali u periodu od šest mjeseci trajanja projekta.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo pozvao je ovom prilikom sve učenike novosarajevskih osnovnih škola, ako i svu djecu sa područja Novog Sarajeva da se prijave na radionice koje Općina Novo Sarajevo i ove godine, kao i prethodnih organizira u saradnji sa Međunarodnim centrom.

Općina Novo Sarajevo je za ove namjene izdvojila sredstva u iznosu od 20.000 KM.