1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Uskoro projekcije filmova u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Potpisan ugovor o nabavci najsavremenije audio – vizualne i multimedijalne opreme

_DSC7510
_DSC7524
_DSC7482
_DSC7483
_DSC7503
Previous Next Play Pause
_DSC7510 _DSC7524 _DSC7482 _DSC7483 _DSC7503

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo 06. jula ove godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Audio Video Consulting d.o.o. Sarajevo Nermin Dizdarević, potpisali su Ugovor o nabavci kino projektora za potrebe Međunarodnog centra.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da će se nabavkom kino projektora upotpuniti brojni sadržaji za djecu i omladinu, naručito što je u toku i realizacija projekta „Vanškolske aktivnosti 2017“ u okviru kojeg će, između ostalog, za djecu biti upriličena i radionica “Kako nastaje film“.

-          Općina Novo Sarajevo je do sada uložila više od 1. 000. 000 KM u sanaciju i rekonstrukciju objekta Međunarodnog centra za djecu i omladinu, a ove godine saniran je i plato ispred Centra, te izgrađena rampa za osobe sa poteškoćama u razvoju, kako bi ovaj kulturni centar bio otvoren i pristupačan za sve građane Novog Sarajeva i šire, istakao je načelnik Koldžo te dodao da je u toku i završna faza radova na rekonstrukciji objekta omladinskog Centra „Boško Buha“ koji je namijenjen je za djecu do 14 godina.

Vrijednost Ugovora je 54.602 KM, a podrazumijeva nabavku i instaliranje audio-vizualne i multimedijalne opreme  za potrebe Centra, odnosno nabavku, montažu i instaliranje električnog motorizovanog platna, kompletnih zvučnika, softvera i ostale zvučne opreme, te projektora sa objektivom.

Direktor firme Audio Video Consulting d.o.o. Sarajevo Nermin Dizdarević istakao je da se radi o najsavremenijoj kino opremi u BiH.