1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Postavljanje zvučne signalizacije i taktilnih ploča vođenja na raskrsnici Pofalići - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Ugovor o realizaciji projekta potpisali općinski načelnik Nedžad Koldžo, ministar saobraćaja KS Mujo Fišo i direktor firme „Step“ Midhat Hajrić

_DSC8212
_DSC8213
_DSC8219
_DSC8226
_DSC8230
Previous Next Play Pause
_DSC8212 _DSC8213 _DSC8219 _DSC8226 _DSC8230
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo i direktor firme „Step“ d.d. Sarajevo Midhat Hajrić 25. jula, potpisali su Ugovor o postavljanju zvučne saobraćajne signalizacije i taktilnih linija vođenja za slijepa i slabovidna lica na raskrsnici Pofalići.

Ugovorom se podrazumijeva izvođenje radova na kompletnom opremanju postojeće frekventne raskrsnice Pofalići, postavljanjem zvučnih signalnih uređaja na svim postojećim semaforima, postavljanje dodatne nedostajuće svjetlosne signalizacije (semafora), kao i izvođenje građevinskih radova na postavljanju taktilnih ploča namijenjenih jasnom definisanju pravca kretanja slijepim i slabovidnim licima.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je ovo nastavak realizacije projekta postavljanja zvučne saobraćajne signalizacije za slijepa i slabovidna lica, što predstavlja i zakonsku i moralnu obavezu lokalnih zajednica kada je u pitanju briga za ovu kategoriju sugrađana.

-          Prošle godine postavili zvučni signalizaciju i taktilne ploče vođenja postavili smo na dvije raskrsnice na području općine Novo Sarajevo, na Malti i Socijalnom, a opremanjem i treće raskrsnice na Pofalićima navedenom opremom, obezbijedit ćemo sigurno kretanja pješaka na tri najfrekventnije raskrsnice na području općine, istakao je načelnik Koldžo.

Ove godine, Direkcija za ceste KS planirala je izraditi projektnu dokumentaciju za opremanje zvučnom signalizacijom i četvrte raskrsnice na Čengić Vili.
Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo istakao je kako Općina Novo sarajevo prednjači u realizaciji ovog projekta, koji je od velikog značaja za slijepe i slabovidne osobe, te će ovo Ministarstvo podržati ovaj projekat Općine Novo sarajevo, ali i ostalih lokalnih zajednica ukoliko izraze interesovanje.

Ukupna vrijednost Ugovora iznosi oko 60. 000 KM, od čega su Općina Novo Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja KS sufinansirali sa 50%, odnosno izdvojili po oko 30.000 KM.

Rok za izvođenje radova je 60 dana, a direktor firme „Step“ Midhat Hajrić garantira da će radovi biti izvedeni u planiranom roku i na kvalitetan način kao i do sada.