1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Na području Novog Sarajeva uskoro novi parkinzi za bicikla - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Pored ugradnje 24 parkinga za bicikla, izvršit će se i sanacija pješačkog mosta „Ars i Aevi“  i mosta kod Hotela „Bristol“

_DSC8276
_DSC8282
_DSC8283
Previous Next Play Pause
_DSC8276 _DSC8282 _DSC8283
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica gradnje firme „ORMAN“ d.o.o. Kiseljak Bedrija Hodžić 27. jula potpisali su Ugovor o izvođenju radova na održavanju pješačkih mostova na području Općine Novo Sarajevo. Vrijednost Ugovora iznosi oko 27. 000 KM, a isti podrazumijeva izvođenje radova na sanaciji postojeća dva pješačka mosta, most „ARS AEVI“ i most kod hotela „Bristol“.

U okviru ovog Ugovora, pored čišćenja postojećih konstrukcija oba mosta te farbanja, i djelimičnu sanaciju asfaltne površine u dijelu pješačkog mosta kod hotela „Bristol“, izvršit će se i zamjena dotrajalog zaštitnog ukrasnog lima i postavljanje novog kvalitetnijeg zaštitnog lima, postavljanje neophodne vertikalne saobraćajne signalizacije na krajeve oba mosta u cilju sprečavanja korištenja mostova u druge svrhe osim za pješački saobraćaj, te postavljanje  fizičkih barijera na krajevima mostova, a odnosi se na betonske tipske stubiće.

Obzirom da se radi o dva veoma frekventna pješačka mosta, gdje je svakodnevno prisutna velika koncentracija pješaka, Općina je i proteklih godina realizovala projekte koji se odnose na tekuće održavanje ovih mostova, istakao je načelnik Nedžad Koldžo.

Nakon potpisivanja ovog Ugovora, Općinski načelnik Nedžad Koldžo i predstavnici firme Babel d.o.o. Sarajevo potpisali su i Ugovor o nabavci opreme za parkiranje bicikala na području općine Novo Sarajevo. Realizacijom ovog projekta postavit će se ukupno 22 manja stalka za parkiranje po šest (6) bicikala i dva (2) velika stalka za parkiranje po 15 bicikala. Vrijednost Ugovora je oko 10. 000 KM.