1 1 1 1 1

Likovna, muzička i dramska radionica besplatne su za polaznike u okviru projekta podržanog od strane Općine Novo Sarajevo

 

Umjetnička grupa „SATYA“ će u narednim mjesecima u JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ realizirati projekat pod nazivom „Nemoj mene” podržan od strane Općine Novo Sarajevo. Projekat je nastao iz želje i potrebe da se zaštite oni koji su izloženi nasilnom ponašanju svojih vršnjaka i nasilnoj komunikaciji sa vršnjacima, ali i da se pomogne onima koji se nasilno ponašaju i komuniciraju. Glavni produkt projekta će biti teatarska predstava kao krajnji rezultat tromjesečnih radionica  iz oblasti likovne, muzičke i dramske umjetnosti.  U okviru radionica će polaznici u grupnom radu i primjenom odgojnih metoda za svaku oblast biti podstaknuti na ispravnu komunikaciju među vršnjacima i prevenciju nasilja.

Za predstavu „Nemoj mene“ polaznici likovne radionice će nacrtati/dizajnirati plakat, a polaznici muzičke i dramske radionice učestvovati u kreiranju i nastupati u predstavi. Uz premijerno izvođenje predstave bit će otvorena i izložba radova polaznika likovne radionice.

Prijave za učesnike radionica uzrasta od 14 do 18 godina moguće je izvršiti putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 20. oktobra ove godine.