1 1 1 1 1

 Polaznici dramske sekcije Međunarodnog centra gostovat će na Internacionalnim teatarskim igrama u Friedrichshafenu

_DSC1424
_DSC1440
_DSC1461
_DSC1411
_DSC1415
_DSC1418
Previous Next Play Pause
_DSC1424 _DSC1440 _DSC1461 _DSC1411 _DSC1415 _DSC1418

Višečlana delegacija Grada Fredrichshafena koju predvodi zamjenik gradonačelnika Friedrichshafena dr. Wolfganga Sigga u okviru svog boravka u Sarajevu, 03. oktobra ove godine posjetila je Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje ih je ugostila direktorica Centra Zorica Miličević i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Povod današnje posjete bio je, između ostalog, uspostava saradnje između dvije omladinske kulturne ustanove, Međunarodnog centra za djecu i omladinu  Novo Sarajevo i omladinskog centra u  Fredrichshafenu, na način da mladi glumci Međunarodnog centra gostuju na Internacionalnim teatarskim igrama koje će se održati od 03. do 09. aprila 2018. godine u Fredrichshafenu.  

Općinski načelnik Nedžad Koldžo izrazio je svoje zadovoljstvo što će Općina Novo Sarajevo putem Međunarodnog centra nastaviti dugogodišnju uspješnu saradnju sa ovim njemačkim gradom, ali je svakako i podsjetio i na realizaciju zajedničkog projekta obnove i opremanja Doma zdravlja "Omer Maslić".

Direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo Zorica Miličević upoznala je goste i sa aktivnostima i projektima koje provodi ova ustanova, te gostima uručila umjetničke slike u znak zahvalnosti i buduće saradnje.

Nakon posjete Međunarodnom centru, delegacija Fredrichshafena 04. oktobra ove godine posjetiti će i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo.