1 1 1 1 1

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme „Grakop“ d.o.o Senad Sejdić potpisali Ugovor o izvođenju radova

_DSC6831
_DSC6833
_DSC6853
_DSC6861
Previous Next Play Pause
_DSC6831 _DSC6833 _DSC6853 _DSC6861

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme „Grakop“ d.o.o Sarajevo Senad Sejdić, 27. decembra potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnice na dijelu ulice Zahira Panjete – Pofalićka.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo, istakao je da se radi o značajnom projektu kojim će se omogućiti puno bolja frekvencija saobraćaja u ovom dijelu naselja, te povećati  sigurnost pješaka i motornih vozila.

Radovi na izgradnji novog dijela saobraćajnice u ulici Zahira Panjete izvodit će se u dužini od 150 metara, a isti podrazumijevaju izgradnju potporne konstrukcije, poboljšanje sistema odvodnje sa postavljanjem šahtova i slivnih rešetki, izgradnju trotoara sa pješačkim prilazima za lica sa teškoćama u razvoju, te rekonstrukciju i uvezivanje već postojećih saobraćajnica.

Za izgradnju saobraćajnice Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 260.000 KM, dok je ranije Općina riješila potrebne imovinsko – pravne odnose, te finansirala izradu projektne dokumentacije za šta je utrošeno oko 100. 000 KM.

Početak građevinskih radova planiran je čim vremenski uslovi to dozovle.