1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Umjetnička grupa „SATYA“ odigrala predstavu „Nemoj mene“ - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Projekat „Nemoj mene“ nastao iz želje i potrebe da se zaštite oni koji su izloženi nasilnom ponašanju svojih vršnjaka i nasilnoj komunikaciji sa vršnjacima

IMG_0721
IMG_0712
Previous Next Play Pause
IMG_0721 IMG_0712

U okviru projekta „Nemoj mene“ a koje realizuje Udružene Umjetnička grupa „SATYA“, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, 28. decembra ove godine ,odigrana je teatarska predstava pod nazivom „Nemoj mene“, te upriličena izložba radova likovne, muzičke i dramske radionice ovog projekta.

Premijerno odigrana predstava „Nemoj mene“ u sklopu prezentacije rezultata rada ovog Udruženja, govori o vršnjačkom nasilju,koja je nastala iz potrebe da se zaštite svi oni koji su izloženi nasilnom ponašanju vršnjaka i nasilnoj komunikaciji, ali i da se pomogne onima koji se nasilno ponašaju i komuniciraju. Osim predstave, u holu Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, upriličena je izložba likovnih radova polaznika u okviru projekta „Nemoj mene“.

Radionicama i primjenom odgojnih metoda za svaku oblast u okviru projekta, polaznici su bili podstaknuti na ispravnu komunikaciju među vršnjacima, kao i na prevenciju nasilja.

Projekat „Nemoj mene“ Udruženja Umjetničke grupe „SATYA“, podržan je od strane Općine Novo Sarajevo.