1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Sastanak općinskog načelnika sa predstavnicima Udruženja „Dajte nam šansu“ - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Planirana uspostava centra za podršku porodicama djece sa poteškoćama u razvoju na području općine Novo Sarajevo

_DSC8297
_DSC8292
Previous Next Play Pause
_DSC8297 _DSC8292

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo 26. januara u zgradi Općine sastao se sa predstavnicima Udruženja „Dajte nam šansu“.

Ovom prilikom, predstavnici udruženja predstavili su svoj rad i aktivnosti usmjerene posebno na pružanje podrške porodicama djece sa poteškoćama u razvoju. Udruženje je na području Kantona Sarajevo otvorilo servis centre za pružanje usluga djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju, kao i članovima njihovih porodica – roditelje, staratelje, braću i sestre.

  • Obzirom na brojnost problema sa kojima se ova populacija susreće, kako djeca, tako i njihove porodice, namjera Općine Novo Sarajevo je uspostava centra koji bi pružao podršku porodicama ove kategorije djece, a za ovu namjenu bi trebala biti planirana sredstva putem posebnog granta već u narednih par mjeseci, po Odluci o raspodjeli sredstava po završnom računu, istakao je načelnik Koldžo.

Na ovaj način unaprijedit će se i dopuniti postojeći program podrške djeci sa poteškoćama u razvoju, koji već godinama obuhvata grant sredstva iz Budžeta Općine za podršku radu Centra „Vladimir Nazor“, zatim za prevoz učenika sa poteškoćama u kretanju i njihovih pratilaca, te za finansiranje projekata namijenjenih djeci sa poteškoćama u razvoju, a koje realiziraju udruženja iz ove oblasti.