1 1 1 1 1

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme KJKP„Rad“ Selim Babić potpisali Ugovor čijim izvođenjem će se osigurati novih 70 parking mjesta

_DSC8671
_DSC8673
_DSC8667
Previous Next Play Pause
_DSC8671 _DSC8673 _DSC8667

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP „Rad“ Selim Babić 1. februara, potpisali su Ugovor za izvođenje radova na izgradnji parkinga na području Općine Novo Sarajevo.

Izgradnjom parkirališta za oko 70 novih parking mjesta, uvezat će se parking prostor sa ulica Kemala Kapetanovića i Topal Osman-paše, te na taj način  stvoriti uslovi za rješavanje pitanja saobraćaja u mirovanju na ovom području. Radi se o parkingu privremenog karaktera do privođenja zemljišta konačnoj namjeni predviđenoj planom.

Navedeni radovi na izgradnji parkinga podrazumijevaju postavljanje ivičnjaka i slivnika, mjestimične popravke donjeg stroja konstrukcije puta u cilju zaštite i povećanja nosivosti puta, zatim poboljšanje sistema odvodnje puta, zamjenu oštećenih i postavljanje novih šahtova i slivnih rešetki, te novi kolovozni zastor.

Izvođač radova je firma „KJKP RAD“, a za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od oko 120. 000 KM. Početak građevinskih radova planiran je čim vremenski uslovi to dozvole.