1 1 1 1 1

Općina Novo Sarajevo za ove namjene u 2018. godini planirala 3.000.000 KM

 

 

Općina Novo Sarajevo kontinuirano svake godine izdvaja značajna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže na području općine.

U toku su radovi na izgradnji separatne kanalizacije u naselju Velešići dužine oko 1000 m, a isti obuhvataju ulice Isaka Samokovlije, Ruđera Boškovića i Velešići. Na novu kanalizaciju bit će priključeno 60 objekata što će izvršiti KJKP „Vodovod i Kanalizacija“. Vrijednost navedenih radova je oko 467.000 KM. Radovi na izgradnji separatne kanalizacione mreže i rekonstrukciji vodovodne mreže u dijelu ulice Emerika Bluma privode se kraju. Vrijednost ovih radova je oko 170.000 KM.

Ove godine radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže planirani su u ulicama: Fra Matije Divkovića, Olovska, Velešići i Emerika Bluma, dok će se rekonstrukcija vodovodne mreže vršiti u ulicama: Derviša Numića; Humska - Ruđera Boškovića; Isaka Samokovlije, Ruđera Boškovića - Velešići; Kupreška; Olovska, te Muhameda ef. Pandže.

Tokom 2018. godine planirana je i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama: Zahira Panjete, Kanara, Velešići, Bulevar Meše Selimovića, Pofalićka i Milinkladska.

Općina Novo Sarajevo  je u 2018. godini, za  rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže planirala oko 3.000.000 KM.