1 1 1 1 1

Ugovori potpisani sa izvođačem radova firmom „Fadž-Company“ d.o.o Sarajevo

 

 

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme „Fadž-Company“ d.o.o Sarajevo, Fikret Tuzlak potpisali su Ugovor o izvođenju radova na održavanju i popravci česmi i fontana na području općine Novo Sarajevo.

Navedeni radovi podrazumijevaju održavanje i popravku deset česmi, a od kojih se pet nalazi u okviru novosarajevskih spomen –obilježja, dvije česme na Vilsonovom šetalištu, jedna na šetnici od Otoke do Malte, jedna u Pampers parku, te jedna na sportskom igralištu u ulici  Zahira Panjete.  Ovim Ugovorom održavat će se i četiri fontane na području općine a nalaze se ispred zgrade Općine Novo Sarajevo, ispred Osnovne muzičke i baletne škole Novo Sarajevo, u okviru Spomen obilježja na Trgu heroja, te ispred Sportske dvorane „Novo Sarajevo“ na Grbavici.

Vrijednost navedenih radova je 28. 502 KM

Općinski načelnik i direktor firme „Fadž-Company“  potom su potpisali i Ugovor o izvođenju radova na održavanju i popravci česmi, fontana, sportskih ploha, pozornice, ograda, niša, sata, te oglasnih ploča na području općine. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 45. 270 KM.