1 1 1 1 1 Ocjena 5.00 (1 glas)
Održano Općinsko takmičenje iz matematike - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas
Prva mjesta osvojili Ilma Čeljo iz OŠ „Grbavica II“, Lamija Gilić iz OŠ „Kovačići“, Haris Imamović i Esma Kurtović iz OŠ „Čengić Vila I“
_DSC9966
_DSC9970
_DSC9971
_DSC9972
_DSC9974
Previous Next Play Pause
_DSC9966 _DSC9970 _DSC9971 _DSC9972 _DSC9974

 

U prostorijama OŠ ''Grbavica I'', 09. marta ove godine, održano je Općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda novosarajevskih osnovnih škola. Na takmičenju su učestvovala ukupno 72 učenika, iz osam osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo.

U kategoriji VII razreda prvo mjesto je osvojila učenica Ilma Čeljo iz OŠ „Grbavica II“, drugo mjesto je pripalo Muhamedu Turkoviću iz OŠ „Pofalići“, dok je treće mjesto osvojio Tarik Agić iz OŠ „Hrasno“.

 U kategoriji VIII razreda prvo mjesto je osvojila učenica Lamija Gilić iz OŠ „Kovačići“, drugo mjesto je pripalo učeniku Abdullahu Jasin Hadžoviću iz OŠ „Grbavica II“, dok je treće mjesto osvojio Adian Krivić iz OŠ „Kovačići“.

U kategoriji IX razreda prvo mjesto osvojili su učenici Haris Imamović i Esma Kurtović iz OŠ „Čengić Vila I“,zatim Ajla Hasanbegović i Esma Mašić iz OŠ ''Grbavica II'', te Lamija Borovina iz OŠ „Kovačići“. Drugo mjesto je osvojila Aiša Muhić iz OŠ „Pofalići“, dok je treće mjesto pripalo Jasmini Strujić iz OŠ „Čengić vila I“.

Pobjednici Općinskog takmičenja, predstavljat će Općinu Novo Sarajevo na Kantonalnom takmičenju osnovaca iz matematike.