1 1 1 1 1

Općina Novo Sarajevo učestvovala u doniranju školskog kombija za potrebe učenika i osoblja škole

_DSC3822
_DSC3885
_DSC3895
_DSC3913
_DSC3851
Previous Next Play Pause
_DSC3822 _DSC3885 _DSC3895 _DSC3913 _DSC3851

Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje 12. aprila ove godine, obilježila  je 54. godišnjicu svog postojanja. Tim povodom, u dvorištu škole upriličena je prezentacija kupljenog školskog kombija, a novac za kupovinu kombija doniran je od strane općina Kantona Sarajevo, među kojima je i Općina Novo Sarajevo, te Grad Sarajevo. Kombi će koristiti učenicima ove škole prilikom putovanja na brojna sportska takmičenja širom države i inostranstva, kao i prilikom odlaska na izlete, što će uveliko olakšati aktivnosti njima, te nastavnicima i uposlenicima škole.

U prostorijama škole, potom je održana i priredba, a učenici i nastavnici škole pripremili su prigodan kulturno-umjetnički program.

Brojnim prisutnim gostima i prijateljima škole, među kojima su bili i predstavnici Općine Novo Sarajevo, obratio se direktor škole Edin Pita zahvalivši se svima koji su donirali sredstva za kupovinu kombija za potrebe škole, nakon čega su dodijeljene i zahvalnice za doprinos u radu škole.  Zahvalnice su, između ostalog dodijeljene i načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži, te predsjedavajućoj Općinskog vijeća Ani Baltić.

Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, jedina ove vrste u Kantonu Sarajevo, obrazuje učenike za manje složena i stručna zanimanja, kao što su pomoćni kuhar, moler, knjigovezac, cvjećar i slično.