1 1 1 1 1

Općina Novo Sarajevo obezbijedila 30 najsavremenijih radio stanica sa pratećom opremom za potrebe III PU

IMG_1820
IMG_1834
IMG_1845
IMG_1848
IMG_1849
IMG_1802
Previous Next Play Pause
IMG_1820 IMG_1834 IMG_1845 IMG_1848 IMG_1849 IMG_1802

U prostorijama III Policijske uprave Novo Sarajevo, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio je 30 radio stanica za potrebe Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu organizovane u III Policijskoj upravi. Primopredaji navedene opreme prisustvovali su policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović i načelnik III Policijske uprave Mustafa Bešić sa saradnicima.

Tom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako se radi o nastavku opremanja Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu koja djeluje u okviru Štaba civilne zaštite, ovaj put najsavremenijim digitalnim radio – komunikacijskim sistemima, a sve u cilju povećanja  imovinske i lične sigurnosti građana.

- U proteklih deset godina na opremanje ove specijalne jedinice, izdvojili smo više od 600.000 KM, a samo prošle godine izvršena je nabavka dva terenska vozila marke Suzuki Vitara i 20 kompleta specijalnih uniformi, istakao je načelnik Koldžo te dodao da će se ove godine realizovati i IV i V faza radova na postavljanju video nadzora na javnim površinama na području općine, u vrijednosti oko 100.000 KM.

Ručne radio stanice sa pratećom opremom namijenjene su, između ostalog i za korištenje u hitnim intervencijama prilikom nastanka prirodnih i drugih nesreća, kao i u redovnim aktivnostima III PU Novo Sarajevo. Vrijednost nabavljene opreme je oko 40.000 KM.

Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović zahvalio se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku što dugi niz godina podržavaju i pomažu rad policijskih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova KS, odnosno III policijske uprave.

- Ova donacija Općine uveliko će poboljšati operativnost policijskih snaga na terenu a sve u cilju poboljšanja sigurnosti građana i materijalnih dobara kako u Općini Novo Sarajevo, tako i Kantonu Sarajevo, istakao je komesar Halilović.