1 1 1 1 1

Općinski načelnik Nedžad Koldžo uručio glavni projekat za ugradnju lifta direktorici Doma zdravlja dr. Zumreti Bihorac Kučuk

_DSC5331
_DSC5323
_DSC5351
Previous Next Play Pause
_DSC5331 _DSC5323 _DSC5351

U  prostorijama Doma zdravlja „Novo Sarajevo“ 10. jula ove godine, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio je glavni idejni i izvedbeni projekat za nabavku i ugradnju lifta u objektu Domu zdravlja direktorici dr. Zumreti Bihorac Kučuk.

Dom zdravlja Novo Sarajevo pruža usluge primarne zdravstvene zaštite za više od 30.000 stanovnika općine Novo Sarajevo, a osim prizemlja, nema omogućen pristup na još dva sprata osobama sa poteškoćama u kretanju.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako se svake godine posebna pažnja pridaje projektima iz oblasti zdravstvene zaštite, za šta se izdvajaju značajna finansijska sredstva iz budžeta Općine.

- Realizacijom ovog projekta konačno će se riješiti dugogodišnji problem pristupa osobama sa poteškoćama u razvoju i osobama u invalidskim kolicima na više spratove centralnog Doma zdravlja za građane Novog Sarajeva, dodao je načelnik Koldžo.

Dom zdravlja je dobio donaciju za nabavku i ugradnju lifta, ali kako bi ovaj projekat mogao biti realiziran neophodno je bilo izraditi idejni i izvedbeni projekat što je Općina Novo Sarajevo preuzela na sebe.