1 1 1 1 1

U toku obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, kao i postavljanje pojedine oštećene prateće vertikalne saobraćajne signalizacije

 

Farbanje biciklisticke HCemerlića_14092018_naslovna
_DSC9815
_DSC9818
_DSC9820
_DSC9821
_DSC9823
Previous Next Play Pause
Farbanje biciklisticke HCemerlića_14092018_naslovna _DSC9815 _DSC9818 _DSC9820 _DSC9821 _DSC9823

Općinski načelnik, Nedžad Koldžo, u petak, 14. septembra ove godine, obišao lokaciju u ulici Hamdije Čemerlića gdje se izvode radovi ponovnog obilježavanja ranije izgrađene biciklističke staze

Predviđeno je obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, što podrazumijeva kompletnu trasu biciklističke staze obostrano duž ulice Hamdije Čemerlića, kao i postavljanje pojedine oštećene prateće vertikalne saobraćajne signalizacije.
Izvođač radova je firma „SACOM“ d.o.o. Ilijaš, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 20.000 KM.

Radovi se izvode duž obje strane II transverzale – ulice Hamdije Čemerlića na potezu od spoja sa ulicom Zvornička do zgrade „Energoinvesta“, a u cilju obezbjeđenja bolje uočljivosti biciklističke staze sa jasnom trasom kretanja biciklista.

Biciklistička staza se obilježava sa horizontalnom saobraćajnom signalizacijom duž u oba smjera kretanja i ista će biti presvučena sa podlogom SIGNOCRYL jednokomponentnom crvenom i plavom bojom, oivičena sa punom bijelom linijom sa obje strane II transverzale.

Na pomenutoj lokaciji, započela je i implementacija projekta izgradnje longitudinalne trase biciklističke staze kroz Općinu Novo Sarajevo. Radove u potpunosti finansira Grad Sarajevo, dok je pripremanje i opremanje zemljišta, te izdavanje potrebne građevinske dozvole izvršila Općina Novo Sarajevo.