djmedia:3123

Održana 20. sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Usvojen Program mjera za podsticaj zapošljavanja Općine Novo Sarajevo

 

djmedia:3123

Općinsko vijeće Novo Sarajevo, 28. juna ove godine, održalo je svoju 20. sjednicu kojom je predsjedavala predsjedavajuća Vijeća Ana Baltić.

Na sjednici je usvojen Program mjera za podsticaj zapošljavanja Općine Novo Sarajevo. Programom se definišu pojedinačne podsticajne mjere, i to: program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, program sufinansiranja samozapošljavanja, te program obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije i specijalizacije boračke populacije i drugih nezaposlenih lica. Finansijska sredstva za realizaciju pojedinačnih podsticajnih mjera obezbjeđuje Općina Novo Sarajevo u iznosu od 280.000 KM za 2018. godinu, te 280.000 KM za 2019. godinu, a realizuju se sa JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.

Općinsko vijeće Novo Sarajevo usvojilo je Odluku o dodjeli i prodaji stanova privatiziranih firmi sa pravom raspolaganja Općine Novo Sarajevo i Odluku o pokretanju postupka revizije Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine

Vijećnicima je podnesena informacija KJKP „Park“ d.o.o. Sarajevo o stanju javnih zelenih površina na području Općine Novo Sarajevo.

Share Follow