djmedia:2865

Održana 11. sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Usvojen Nacrt Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2018. godinu

djmedia:2865

Općinsko vijeće Novo Sarajevo 26. septembra ove godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održalo je svoju 11. sjednicu, kojom je predsjedavala predsjedavajuća Vijeća Ana Baltić.

Općinsko vijeće usvojilo je Odluku o izboru trećeg zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novo Sarajevo, a ovu funkciju do 2020. godine vršit će Zuhmed Džaka.

Na 11. sjednici vijeća usvojena je i Odluka o davanju naziva sportskoj dvorani na Grbavici, kojom se daje naziv Sportska dvorana „Novo Sarajevo“.

Vijećnicima Općinskog vijeća podnesena je i informacija o izvršenju Budžeta Općine Novo Sarajevo za period 01.01.2017-30.06.2017. godine, nakon čega je razmatran Nacrt Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2018. godinu, koji se upućuje na javnu raspravu u trajanju od 01.10. do 31.10.2017. godine.

Vijeće je razmatralo i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2018. Godinu, te se isti upućuje na javnu raspravu u periodu od 01.10. do 31.10.2017. godine.

Vijećnici općinskog vijeća usvojili su Odluku o razrješenju od vršenja funkcije zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Općine Novo Sarajevo, zbog sticanja uslova za starosnu penziju, a potom usvojili i Odluku o imenovanju zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Općine Novo Sarajevo, kojom se Midhat Mehmedović imenuje za zamjenika pravobranioca.

Na sjednici su  razmotreni i sljedeći izvještaji, Izvještaj o stanju stambenog fonda Općine Novo Sarajevo, te Izvještaj o stanju u oblasti gazdovanja poslovnim prostorima Općine Novo Sarajevo. Vijećnicima je podnesena i Informacija o izgradnji i funkcionisanju sistema zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća na području općine Novo Sarajevo.

Share Follow