Realizacija projekta „Unapređenje građanskog učešća, ravnopravnosti i ljudskih prava“

U okviru realizacije projekta „Unapređenje građanskog učešća, ravnopravnosti i ljudskih prava“ održana je svečana Skupština Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“, kao i predavanje „Bosna od Kulina bana do današnjih dana”. Nakon prigodnog predavanja, aktivnosti Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“ nastavljaju se mjesečnim zasjedanjima u obliku akademskih diskursa.

Na prvom predavanju uvodničar predsjednik Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“ akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić govorio je o značaju, odnosno o 833 godine od napisane Povelje Kulina bana koja se smatra rodnim listom bosanske države. Nakon predavanja dodijeljene su zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima za podršku radu akademije, među kojima je i Općina Novo Sarajevo.

Ovaj projekat provodi se u okviru Javnog poziva Općine Novo Sarajevo udruženjima (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, podrške za osobe treće životne dobi i zaštite okoliša.

Share Follow View