Aktivnosti Štaba

Školske torbe za učenike Članovi Štaba za pomoć povratnicima u Republiku Srpsku Općine Novo Sarajevo i dalje nastavljaju svoje aktivnosti i to ne samo na prikupljanju pomoći za povratnike.
– Ovih dana, informiše nas Husein Zlatić, član Štaba, obilazimo osnovne škole na području Novog Sarajeva kako bi učenicima, koje nam predlože direktori škola, poklonili nove školske torbe. Oko tri stotine novih školskih torbi obezbijedilo nam je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica Kantona Sarajevo. Učenicima OŠ Pofalići već smo uručili školske torbe, a narednih dana to ćemo uraditi i u preostalih devet škola u Novom Sarajevu.
Članovi Štaba uskoro će učenicima podijeliti i školski pribor koji su Štabu donirali vlasnici knjižara, a vrlo brzo obići će i dječije vrtiće kako bi djeci poklonili i igračke koje su donirali vlasnici trgovačkih radnji.
Zlatić još jenom apeluje na sve građane i pravna lica da svojim donacijama pomognu aktivnosti Štaba Općine Novo Sarajevo. Sve informacije mogu dobiti na telefon 294-279.

Share Follow View