djmedia:2717

Aktivnosti u okviru „Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo“

Besplatno klizanje i zabava za sve posjetioce osigurana i tokom novogodišnjih praznika

djmedia:2717

Manifestacija „Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo“ svečano je otvorena na Vilsonovom šetalištu, 24. decembra ove godine. Tokom ove sedmice, klizalište je dnevno posjetilo više 500 ljudi, a početkom školskog raspusta, očekuje se povećan broj posjetilaca.

U Royal Kinder Jelly školu klizanja do sada je prijavljeno 166  djece. Škola je otvorena svaki dan u periodu od 16:00 do 18:00 sati, kliže se u dvije grupe sa po 25 polaznika, a jednoj grupi na raspolaganju su tri dana škole.

U petak, 30. decembra od 19:00 do 22:00 sata uz DJ-a Max Mahu svi posjetitelji imaju priliku klizati u ritmovima ljubavi u okviru Konzumovih „Love nights“.

Zadnjeg dana 2016. godine, u subotu 31. decembra klizalište će biti otvoreno od 12:00 sati, a prvi „Angalov maskenbal“ desit će se od 13:00 do 15:00 sati. Ovim putem, pozivamo naše najmlađe sugrađane da nam se pridruže i budu dio novogodišnjeg maskenbala na ledu.

Od 16:00 do 18:00 sati održat će se redovna Royal Kinder Jelly škola klizanja, ali ovaj put uz svečanu prazničnu muziku, a klizalište je otvoreno do 22 sata.  

U okviru „Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo“ postavljeno je i „Drvo želja“, te ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane da zadnjeg dana u godini okite drvo želja i da svoje želje upućene Općini Novo Sarajevo ubace u kutiju sa željama.

Prvog novogodišnjeg dana, 01.01.2017. godine klizalište će biti otvoreno u 12:00 sati, a klizati je moguće sve do 22 sata uz muziku DJ-a Benjamina Rifatbegovića, u stilu kultnog „Studija 54“.

Obzirom da su praznici vrijeme veće potrošnje napitaka, jedna od aktivnosti u okviru Ledene čarolije je prikupljanje plastičnih čepova (čepovi boca vode, mlijeka, sokova, piva ili pak kečapa, majoneze, jogurta, deterdženata, sapuna, sredstava za čišćenje, omekšivača i sličnih artikala sa plastičnim poklopcima), koji će se u saradnji sa  Klubom Rotaract prodati za reciklažu, a novac će biti usmjeren na kupovinu kolica za osobe sa invaliditetom.

Kutija za prikupljanje čepova smještena je u šatoru za izdavanje klizaljki na klizalištu.