example

Održana 15. utrka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja, a i ove godine Tim Općine Novo Sarajevo predvođen načelnikom dr. Hasanom Tanovićem danas je bio dio ove najveće evropske trke i šetnje.

U glavnom gradu BiH šetnju je predvodilo više od 500 žena operisanih od karcinoma dojke u rozim majicama, te domaći i međunarodni zvaničnici koji su pružili institucionalnu podršku projektu,

Nakon što je okončanja šetnja i utrka brojnih timova i više hiljada ljudi, centralna manifestacija održana je na velikoj bini ispred SCC-a. Tim povodom, prisutnima su se obratili predstavnici Udruženja “Think pink“, partneri u projektu, među kojima i općinski načelnik dr. Hasan Tanović.

U svom obraćanju, načelnik Tanović je istakao da je izuzetno važno biti dio najveće evropske trke i šetnje za ozdravljenje Race for the Cure, čiji je cilj promocija važnosti ženskog zdravlja.

  • Zaista sam ponosan što danas, sa vama, humanim ljudima, učestvujem i doprinosim da se na ovaj način obezbijedi više hiljada besplatnih mamografskih pregleda  širom Bosne i Hercegovine, a sve sa ciljem prevencije oboljenja od karcinoma dojke. Općina Novo Sarajevo i ove godine finansijski je podržala ovaj projekat i s ponosom ćemo to činiti i ubuduće. Danas je ovdje s nama i Tim uposlenika Općine Novo Sarajevo koji su došli da daju svoj doprinos i podršku za ozdravljenje, odnosno za zdravlje bosnaskohercegovačkih žena, kao glavnog stuba našeg društva. Na ovom mjestu danas potrebno je istaknuti važnost kako samopregleda tako i redovnih sistematskih pregleda, te apelirati na sve privatne i javne privredne subjekte da obezbijede sistematske preglede za svoje uposlenike, kako bi se na vrijeme otkrila oboljenja koja se vrlo uspješno mogu izliječiti, istakao je načelnik Hasan Tanović, te dodao da uposlenici Općine Novo Sarajevo imaju obezbijeđene redovne sistematske preglede, jer prevencija je pola zdravlja.

Cilj utrke i šetnje je da se ukaže na potrebu redovnih pregleda žena, kako bi se na vrijeme prevenirala bolest raka s obzirom na činjenicu da se radi o izlječivoj bolesti ukoliko se ona otkrije na vrijeme.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...

32 godine od masakra u Ferhadiji

Na današnji dan 1992. godine ubijeno je 26, a ranjeno 108 naših sugrađana koji su u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo