Dan mjesne zajednice „Čengić Vila I”

Dan mjesne zajednice Dan mjesne zajednice  „Čengić Vila I” obilježen je 19. aprila ove godine.

Tim povodom, delegacija Općine Novo Sarajevo predvođena općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom položila je cvijeće i odala počast šehidima i poginulim borcima na spomen obilježju kod Poslovnog centra „Kumrovec“.

Odavanje počasti šehidima i poginulim borcima i Kenanu Memiševiću-Žutom upriličeno je i na sportskom igralištu prije odigravanja revijalne utakmice podmlatka timova Željezničar“ i „Pofalićki“. Početni udarac izveo je općinski načelnik, a konačan rezultat bio je 2:2.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je prošle godine prilikom kreiranja budžeta jedan od prijedloga ove mjesne zajednice bio da se izvrši modernizacija postojećeg igrališta postavljanjem vještačke trave. Cilj ovog projekta je poboljšanje infrastrukture za sport  i rekreaciju, a ukupna vrijednost oko 47.000 KM.

Obilježavanje Dana MZ “Čengić Vila I”  okončano je polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen–panou šehidima i poginulim borcima u prostorijama mjesne zajednice „Čengić Vila I“ .

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici Savjeta mjesne zajednice „Čengić Vila I”, boračkih udruženja, članovi porodica šehida i poginulih boraca i građani.