Dan reintegracije naselja Grbavica, Vraca i Kovačići

U okviru programa obilježavanja Dana reintegracije naselja Grbavica, Vraca i Kovačići i Dana mjesnih zajednica „Grbavica I”, „Grbavica II”, „Kovačići”, „Gornji Kovačići” i „Vraca”, 19. marta ove godine, odata je počast poginulim borcima i civilnim žrtvama rata na spomen obilježjima.

Počast je odata na mostu Suade Dilberović i Olge Sučić, šehidskom mezarju Kovači, na spomen-obilježjima na Grbavici i Gornjim Kovačićima, te na Spomen-parku Vraca. Cvijeće su položili: općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima, predstavnici Općinskog vijeća, zatim Organizacionog odbora za obilježavanje Dana reintegracije, boračka udruženja, članovi porodica šehida i poginulih boraca, predstavnici savjeta mjesnih zajednica, te učenici osnovnih škola „Grbavica I“, „Grbavica II“ i „Kovačići“, kao i građani.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je istakao da se svake godine 19. martu pridaje dužno poštovanje kako bi se na dostojanstven način očuvalo sjećanje na taj težak period.

„Danas je Grbavica postala jedna od naljepših dijelova općine, moderno naselje koje ga činim poželjnim mjestom za stanovanje. Zaista se trudimo da svake godine ona bude sve ljepša. Pokušavamo i da riješimo one primarne probleme kao što je pitanje saobraćaja, parkinga do nedostatka kulturnih sadržaja”, kazao je općinski načelnik

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo biće održana završna manifestacija programa – svečana sjednica savjeta mjesnih zajednica u povodu 23. godišnjice od reintegracije naselja Grbavica, Kovačići i Vraca.