Druženje sa djecom u okviru Ledene čarolije

Na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo na lokalitetu Otvorenog kulturnog centra Vilsonovog šetališta, 19. i 20. januara ove godine održane su edukativna, interaktivna i literarna radionica namijenjena djeci.

Mališani su imali priliku, u subotu 19. januara ove godine, družiti se sa pripadnicima Eko policije KJP „Rad“, te naučiti sve o njihovom pozivu. Druženje je nastavljeno u „Mozgaonici – interaktivnoj radionici“. Tokom ove radionice veliki broj djece pokazao je svoje sposobnosti sa „čarobnim“ igračkama.

Nakon LEGO takmičenja, u nedjelju, 20. januara ove godine, održana je i literarna radionica „Čitanje najljepših bajki svijeta“.

U srijedu, 23. januara ove godine od 13:00 do 15:00 sati, biće organizirana edukativna radionica i druženje sa pripadnicima Crvenog krsta, kao i sportska radionica.

Svi sadržaji na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo su besplatni, pa tako i klizanje i oprema svakim danom u terminima od 10:00 do 15:30, te od 17:00 do 21:00 sat kada klizačku atmosferu upotpunjava DJ.

Ledena čarolija je otvorena do 27. januara ove godine.