Izgradnja i rekonstrukcija kanalizacione mreže u Novom Sarajevu

Završeni svi planirani radovi Na području Novog Sarajeva u toku ove godine završeni su radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže. KJKP Vodovod i kanalizacija je u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo završilo je radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Derviša Numića u dužini od 550 metara, što je bio preduslov za rekonstrukciju kolovoza ove ulice. Vrijednost radova iznosila je 180.000 KM.
Završeni su i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Posavskoj ulici u dužini od 350 metara. U istoj ulici izgrađena je kanalizaciona mreža, a nakon završetka ovih radova rekonstruisana je kolovozna površina. Radove su finansirali Grad Sarajevo, KJKP Vodovod i kanalizacija I Općinom Novo Sarajevo .
Izgrađena je i kanalizaciona mreža u ulici Gornji Velešići u dužini od 1500 metara. Ovaj projekat, čija je vrijednost 800.000 KM, finansirali su Općina Novo Sarajevo, Grad Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija, dok je Ministarstvo prostornog uređenja obezbijedilo je 230.000 KM za rekonstrukciju kanalizacione mreže u ulicama Humska i Ruđera Boškovića.