Izvođenje radova na izgradnji i sanaciji manjih dječijih igrališta

Na području Općine Novo Sarajevo u toku su radovi na izgradnji i sanaciji manjih dječijih igrališta. Nakon što je uklonjen postojeći stari mobilijar, pristupilo se radovima na postavljanju  novog sa gumenim podlogama i to u ulicama: Džemala Bijedića 68-86, Džemala Bijedića 117, Porodice Ribar 35-37, Dobojska i u ulici Zagrebačka 39. U okviru navedenih radova izgrađeno je i novo finess igralište u ulici Nedima Filipovića.

Svi novi rekviziti, kule za igru djece, ljuljačke, njihalica, te fitness sprave, zadovoljavaju stroge evropske norme o sigurnosti, propisane u  Priručniku o sigurnosti opreme na dječijim igralištima. Za navedene radove Općina Novo Sarajevo izdvojila je oko 115.000 KM, izvođač radova je firma „Babel“ d.o.o. Sarajevo.

Na pomenutim dječijim igralištima postavljene su i zaštitne panelne ograde od vertikalnih žica, visine 170 cm u cilju povećanja sigurnosti korisnika istih, a posebno djece. Na ulazima u igrališta izvedena su i jednokrilna vrata sa bravom. Izvođač radova je firma „Tehnograd“d.o.o., a za ove radove Općina je izdvojila oko 23.500 KM.

Share Follow