Izvršena sistemska dezinfekcija javnih površina na cijelom teritoriju Općine Novo Sarajevo

Kao nastavak aktivnosti na sprečavanju širenja bolesti izazvane korona virusom (COVID-19) u petak 20.03.2020. godine do ranih jutarnjih sati 21.03.2020. godine izvršena je sistemska dezinfekcija javnih površina na području cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo.

Prema riječima komandanta Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo i općinskog načelnika Nedžada Koldže ovo je još jedna od mjera koje se provode u cilju povećanja i poboljšanja higijensko epidemiološke situacije na području Općine Novo Sarajevo.

“Sistemskom dezinfekcijom bile su obuhvaćene javne površine na području općine, a ekipe koje su bile na terenu radile su i ručno na dezinfekciji parkovskih površina i mobilijara. U ovom procesu korištena je tehnologija koja nije opasna za zdravlje ljudi i životinja”, naglasio je komandant Štaba civilne zaštite Nedžad Koldžo.

Na realizaciji sistemske dezinfekcije javnih površina na području cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo učestvovao je općinski Štab civilne  zaštite, pripadnici Vatrogasne jedinice Novo Sarajevo 1934 i Treće policijske uprave, kao i Savjeti mjesnih zajednica.

Za izvođenje sistemske dezinfekcije na području Općine Novo Sarajevo bila je zadužena firma „Sanitacija“ d.o.o. Sarajevo.

Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa Kriznih štabova, uključujući i Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo.

Share Follow