Javni poziv za vlasnike individualnih stambenih i objekata kolektivnog stanovanja

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA implementira Model poboljšanja energetske efikasnosti (Model EE) kojim želi doprinijeti da što veći broj građana pod povoljnijim uslovima izvrši utopljavanje svojih objekata.

Objavljen je javni poziv namijenjen svim zainteresovanim vlasnicima individualnih stambenih objekata i etažnim vlasnicima u zgradama kolektivnog stanovanja da putem svojih predstavnika apliciraju na Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo.

Projekat ima za cilj smanjenje troškova grijanja i unaprjeđenje energetske efikasnosti objekta.

Građani Kantona Sarajevo koji žele aplicirati na Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo, to mogu učiniti do 30. aprila 2019. godine. Neophodne informacije i dokumentaciju za apliciranje građani mogu dobiti putem internet stranice www.uredee.ba, e-mailom: info@uredee.ba, ili direktno u Uredu za energetsku efikasnost pri SERDA-i, Kolodvorska 6 ili na telefon 033/652-935.

Javni poziv za vlasnike individualnih stambenih objekata i objekata kolektivnog stanovanja u pdf formatu