Košarkaški turnir „Spars kup 2019“ i Dani sporta u Trećoj gimnaziji

Povodom obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo, u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo, 11. i 12. maja ove godine, održan je košarkaški turnir “Spars kup 2019″.

Cilj turnira je okupiti veliki broj djece, te ih u što većem broju kroz druženje i zabavu vratiti na sportske terene. Organizator turnira je OKK Spars u saradnji s Općinom Novo Sarajevo. Turniru je prisustvovao i općinski načelnik  Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Učestvovali su učenici novosarajevskih osnovnih škola: OŠ „Čengić Vila 1“, OŠ „Grbavica I“, OŠ „Grbavica II“, OŠ „Kovačići“, OŠ „Velešićki heroji“, OŠ „Pofalići“, OŠ „Hrasno“ i OŠ „Malta“.

Prvo mjesto osvojila je OŠ „Malta“, drugo mjesto zauzela je  OŠ „Grbavica I“ a treće mjesto pripalo je OŠ „Grbavica II“.

Najbolja petorka turnira su : Zinedin Mulić iz OŠ „Grbavica I”,  Davud Japalak iz OŠ „Grbavica II”, Benjamin Pepić iz OŠ „Pofalići”, Logan Mioč  iz OŠ „Malta” i Alija Bečirbegović iz OŠ „Grbavica I”.

Najbolji strijelac turnira je Zinedin Mulić koji je postigao 97 poena, a MVP turnira je Mak Selimović iz OŠ „Malta”. Navijačka grupa iz OŠ „Grbavica II“osvojila je nagradu za najbolji transparent.

U okviru programa obilježavanja dana Općine Novo Sarajevo, u Trećoj  gimnaziji, 11. maja ove godine, održani su Dani sporta koji su koncipirani kroz takmičenje u basketu i odbojci učenika ove škole.

Primarni ciljevi manifestacije „Dani sporta u Trećoj gimnaziji Sarajevo 2019.“ su međuvršnjačko druženje i saradnja radi promovisanja sporta, te korisno provođenje slobodnog vremena učenika u sportskim aktivnostima. Projekat je podržala Općina Novo Sarajevo.