Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo bilježi sve veću posjećenost

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo bilježi dnevno oko 500 posjetilaca, a u prosjeku klizalište posjeti oko 300 klizača. Osim najmlađih i njihovih roditelja, tokom novogodišnjih praznika, zabilježena je i velika posjećenost stranih turista. Proslavi Nove godine za najmlađe, koja je organizirana na lokalitetu Otvorenog kulturnog centra Vilsonovog šetališta, prisustvovalo je oko 1.000 osoba.

Svakog dana 20 djece pohađa školu klizanja, za koju su prijave i dalje moguće putem zvanične Facebook stranice Ledene čarolije. Veliki broj mališana posjeti i igraonicu u kojoj se mogu ugrijati, družiti i igrati, te prisustvovati brojnim edukativnim, zabavnim i interaktivnim radionicama.

Ovog vikenda planirane su muzičke radionice. U subotu 5. januara ove godine sa početkom u 11 sati, djeca će imati mogućnost da se upoznaju sa muzičkim instrumentima gitarom i harmonikom, za što će se pobrinuti umjetnice Raisa Bužikmić i Dea Bajrić.

Dan kasnije, u nedjelju 6. januara sa početkom u 12 sati, planirano je LEGO takmičenje, u okviru kog djeca mogu osvojiti super nagrade. Istog dana, na literarnoj radionici mališani će razvijati maštu uz čitanje bajki.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo je otvorena do 27. januara 2018. godine svaki dan od 10 do 21 sat. Sve aktivnosti su besplatne.