Molba građanima koji koriste usluge Općine Novo Sarajevo

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i našoj zemlji, te upozoravajuće informacije iz Kriznih štabova, uključujući i općinski Štab civilne zaštite s ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane korona virusom upućujemo molbu građanima koji koriste usluge u Šalter sali Općine Novo Sarajevo da drže predviđeno odstojanje i budu udaljeni jedni od drugih 1-2 metra.

Ulaz u šalter salu će biti omogućen u manjim grupama od po troje do četvoro stranaka, kojima će na ulazu biti mjerena tjelesna temperatura i biti dezinfikovane ruke.

Šalter sala radi po ustaljenom radnom vremenu do 17:30 sati, ali po posebnom režimu i u smanjenim kapacitetima.

Po jedan službenik radi na prijemu podnesaka i u matičnom uredu, dok dva službenika rade na ovjeri dokumenata.

Sva rješenja i uvjerenja općinskih službi se otpremaju strankama putem pošte, osim rješenja Službe za privredu, budžet i finansije – odobrenja za rad, koja stranke moraju preuzeti lično.

Predmetna rješenja mogu se preuzeti u posebnoj prostoriji u prizemlju zgrade općine, svakim radnim danom od 12:00 do 13:00 sati.

Službenici Općine će cijeniti hitnost postupanja u pojedinim predmetima, te iznimno pozivati stranku, a prijem istih će biti organizovan u posebnim prostorijama.

Svi službenici u kontaktu sa strankama dužni su nositi zaštitne maske, te redovno dezinfikovati ruke sredstvima za dezinfekciju.

 

Share Follow