Na Ledenoj čaroliji predstavljene aktivnosti Crvenog križa Novo Sarajevo

Na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo na lokalitetu Otvorenog kulturnog centra Vilsonovog šetališta, 23. januara ove godine održana je edukativna radionica i druženje sa pripadnicima Crvenog križa/krsta Novo Sarajevo.

Ovom prilikom, djeca su imala mogućnost da se upoznaju sa njihovim aktivnostima, te saznaju kako ostvariti humanitarne ciljeve i zadatke.

Tokom trajanja Ledene čarolije sve aktivnosti su besplatne, uključujući korištenje klizaljki, ledene plohe, kao i škola klizanja.

Na fb stranici Ledene čaroliji nalaze se spiskovi posljednjih polaznika besplatne škole klizanja za ovu sezonu. Podjela diploma planirana je, na dan zatvaranja Ledene čarolije, u nedjelju 27. januara ove godine.

U narednim danima biće održane još tri radionice.

U petak, 25. januara ove godine mališani mogu učestvovati u radu likovne radionice na temu „Moj grad zimi je čaroban zato što… „

Dan kasnije, u subotu 26. januara ove godine, u edukativnoj radionici DOGS TRUST-a  saznaće „Kako i zašto udomiti psića“, te nastaviti druženje u LEGO Interaktivnoj radionici.