Načelnik dr. Tanović: Drago mi je da smo SFF doveli i u Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo i JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo” u saradnji sa Obala Art Centrom omogućili su da filmske projekcije iz programa 28. Sarajevo Film Festivala građanke i građani pogledaju na dvije lokacije na području općine: Kino Dječija kuća/Teen arena/ od 18:00 sati i Ljetno kino Novo Sarajevo / Open Air Cinema od 21:00 sat. (U slučaju kiše projekcije sa Open Air Cinema, premještaju se u objekat Dječije kuće.)

“Posebno me raduje što je Općina Novo Sarajevo prepoznata kao lokalna zajednica u kojoj se jedan ovakav eminantni festival može i treba održavati. Moja želja je bila da Općina Novo Sarajevo bude mjesto kulturnih dešavanja. U ove dvije nepune godine, koliko traje moj mandat, poduzeli smo niz aktivnosti kako bismo ovaj veliki i regionalno značajni film festival ponovo doveli u Općinu Novo Sarajevo, na ovu lijepu lokaciju između Historijskog i Zemaljskog muzeja, i budućeg Muzeja Ars Aevi, popularno nazvanu Muzejska četvrt. Na taj način želimo približiti kulturu građankama i građanima općine Novo Sarajevo, samim time i čitavog grada, i omogućiti im novi prostor za gledanje filmova. Nadam se da ćemo nastaviti ovu saradnju i iduće godine obezbijediti još bolje uslove kako bi publika mogla gledati najbolje filmove“, rekao je načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.

Projekcije u Novom Sarajevu počinju sutra, 13. augusta, kada će u 21 sat u Ljetnom kinu Novo Sarajevo biti prikazan film “Trougao tuge” Rubena Östlunda, a u 18 sati u kinu Dječija kuća Novo Sarajevo film “Kapa” Slobodana Maksimovića.

Share Follow View