Načelnik dr. Tanović posjetio Homework HUB

Mladi, obrazovani entuzijasti Homework HUB-a, prvog univerzitetskog HUB-a ove vrste u Bosni i Hercegovini, smještenog na području Općine Novo Sarajevo, ugostili su načelnika Općine, dr. Hasana Tanovića.

Po uzoru na sve evropske univerzitetske HUB-ove, namjena Homework HUB-a jeste okupaljanje što većeg broja mladih ljudi, srednjoškolaca, studenata i freelancera, da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite i rade na inovacijama, a sve to u opuštajućoj i motivirajućoj atmosferi. 

Kako je istaknuto tokom druženja sa načelnikom dr. Tanovićem, veliki broj mladih je pored korištenja prostora za učenje i rad, imao priliku pohađati različite kurseve i programe usavršavanja, ali i učestvovati na raznim projektima i studentskim razmjenama.

Uz moto „Science is IN“, Homework HUB radi na promociji obrazovanja i nauke među mladima. Mi smo prva dežurna čitaona na Balkanu, koja radi 24 sata svih sedam dana. Jedan od glavnih ciljeva Homework HUB-a je da postane prvi naučno-istraživački centar čiji će materijali biti pristupačni cijelom studentskom tijelu – istaknuto je između ostalog tokom posjete.

Na kraju druženja načelnik dr. Tanović poručio je da je Općina Novo Sarajevo uvijek otvorena za saradnju i zajedničko djelovanje na kreiranju politika prema mladima. Naglasio je da mladi imaju bezrezervnu podršku Općine, te kako je učinjen veliki napredak kada je u pitanju odnos lokalne zajednice prema mladima i njihovom međusobnom razumijevanju.

Share Follow View