Najiskrenije saučešće povodom tragične smrti uposlenica OŠ „Kovačići“

Duboko potreseni tragičnom pogibijom četiri uposlenice Osnovne škole „Kovačići“, Merime Balkić, Lejle Sadiković, Almine Ćorović i  Mine Kadrić, svoje najiskrenije saučešće porodicama stradalih, direktorici škole i kolegama, kao i učenicima uputili su Općinski načelnik Nedžad Koldžo i Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

„Škola je ostala bez vrijednih zaposlenica sa kojima smo imali svakodnevnu uspješnu saradnju u realizaciji brojnih općinskih aktivnosti, a posebno ističemo dugogodišnju saradnju sa bivšom direktoricom ove obrazovne ustanove, gđom. Alminom Ćorović.

Svojim radom sa najmlađim naraštajima pružale su neizmjeran  doprinos našoj općini. Sa velikom žalošću i tugom primili smo vijest o tragičnoj nesreći, a one će zauvijek ostati u našim sjećanjima.

Da im se dragi Allah dž.š. smiluje i podari lijepi Džennet, a njihovim najmilijim želimo sabur i snagu u ovim neopisivo teškim trenucima i životnim iskušenjima“, navedeno je u saučešću Općinskog načelnika i Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Predstavnici Općine Novo Sarajevo, općinski načelnik Nedžad Koldžo, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ana Baltić i pomoćnik načelnika Faruk Pršeš posjetili su OŠ „Kovačići“ i izrazili svoje saučešće, te se kolektivu ove škole i porodicama stavili na raspolaganje za svaku potrebnu vrstu pomoći i podrške u ovim teškim trenucima.

Komemorativna sjednica će se održati u ponedjeljak 15. aprila ove godine u 12.00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, ulica Kemala Kapetanovića 17.