Održano takmičenje iz lektire i za najbolji grafikon

Učenici iz OŠ “Velešički heroji” najuspješniji Učenici Osnovne škole Velešički heroji osvojili su tri prva mjesta na nedavno održanom općinskom takmičenju za učenike od prvog do četvrtog razreda iz lektire pod nazivom Knjiga je moj najbolji prijatelj na kojem je učestvovalo devet osnovnih škola iz Novog Sarajeva.
U takmičenju prvih razreda za najbolji je proglašen rad Melike Čustović iz OŠ Čengić Vila, drugo mjesto osvojila je Amila Čemo iz OŠ Velešički heroji, a treće Amila Genijum iz Međunarodne osnovne škole
Drugi razredi: najbolji rad je Nejre Ljuce, učenice OŠ Velešički heroji, Haro Kerim iz OŠ Hrasno i Miron Hrnić iz OŠ Grbavica podijelili su drugo mjesto, dok je Dženeta Bašović iz OŠ Pofalići bila treća.
Treći razredi: prvo mjesto Amina Bralić, OŠ Velešički heroji, drugo mjesto Hadidža Borović iz OŠ Risala, a treće Arijana Nikšić iz OŠ Malta.
Četvrti razredi: Adnan Dizdar iz OŠ Malta osvojio je prvo mjesto, dok je drugo pripalo Edinu Husejnoviću iz OŠ Čengić Vila i Džemilu Mahmutoviću iz OŠ Risala, a treći je bio Miar Hrnić iz OŠ Grbavica II.
Na kantonalno takmuičenje plasirali su se prvoplasirani učenici.
Održano je i takmičenje za najbolji grafikon. Pobijedili su učenici drugog razreda OŠ Risala koji je vodila učiteljica Nezira Popovac.
Komisija je proglasila i najbolje učitelje. Za prvi i drugi razred to je učiteljica Dalida Prgo iz OŠ Velešički heroji, druga je Halida Šukman iz OŠ Hrasno, a treća je učiteljica Emina Dervić iz OŠ Pofalići, dok je Gordana Pikula, učiteljica OŠ Malta proglašena za najbolju učiteljicu za treće i četvrte razrede, druga je Hanka Kadribegović iz OŠ Risala, a treća učiteljica Ðula Hodžić iz OŠ Velešički heroji.

Share Follow View