Održano takmičenje

U likovnim i literarnim radovima Povodom obilježavanja 16. maja Dana Općine Novo Sarajevo održana su takmičenja učenika, deset osnovnih i šest srednjih škola, u likovnim i literarnim radovima, a ista su trajala od 22. aprila do 10. maja 2005. godine.

U kategoriji učenika osnovnih škola od I IV razreda , za likovne radove na temu ”Grad koji vidim i grad koji želim”, postignuti su sljedeći rezultati:

1. mjesto Džana Bahtanović, II razred, Osnovna škola ”Pofalići”.
2. mjesto Omar Avdić, II razred, Osnovna škola ”Risala”.
3. mjesto Lejla Međedović, III razred, Osnovna škola ”Malta”.

Osnovci od V-VIII razreda imali su drugu takmičarsku temu pod nazivom ”Kako bi izgledao grad da sam ja gradonačelnik”, a postignuti su sljedeći rezultati:

1. mjesto Adisa Hadžihasanović, VIII razred, Osnovna škola ”Velešićki heroji”.
2. mjesto Aida Krajina, VIII razred, Osnovna škola ”Hrasno”.
3. mjesto Emina Rogo, VI razred, Osanovna škola ”Grbavica II”

Novosarajevski srednjoškolci takmičili su se u pisanju literarnih radova na temu ”Ovdje se ne živi da bi se živjelo, ovdje se ne živi samo da bi se umiralo, ovdje se umire da bi se živjelo”, a najbolje ocjenjeni radovi su:

1. mjesto Sunčica Milosavljević, III gimnazija.
2. mjesto Salmina Fazlić, III gimnazija.
3. mjesto Nermin Cocalić, Mješovita srednja saobraćajna škola.

Dodjela nagrada i priznanja za postgnute rezutate u takmičenu novosarajevskih osnovaca i srednjoškolaca održat će se u petak 13. maja 2005. godine, u Općini Novo Sarajevo, mala sala IV sprat, ulica Zmaja od Bosne broj 55, sa početkom u 11:30 sati.

Share Follow View