djmedia:2957

Održana 14. sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Usvojen Budžet Općine za 2018. godinu u iznosu od 31.810.000 KM

djmedia:2957

Općinsko vijeće Novo Sarajevo u četvrtak 28. decembra održalo je svoju 14. sjednicu kojom je predsjedavala predsjedavajuća Vijeća Ana Baltić.

Vijećnici Općinskog vijeća usvojili su Budžet Općine Novo Sarajevo za 2018. godinu u iznosu od 31.810.000 KM, te Program rada Općinskog vijeća za 2018. godinu. Usvojena je, potom i Odluka o  izvršenju Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2018. godinu.

Vijeće je na 14. sjednici usvojilo i Odluku o raspisivanju izbora za izbor članova savjeta mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo. Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo održat će se u periodu od 24. januara do 24. aprila 2018. godine.

Usvojena je i Strategija razvoja i održavanja javnih cesta na području općine Novo Sarajevo za period 2018.-2027. godine.

Vijećnici su usvojili i slijedeće odluke:

– Odluka o izmjenama Odluke o izboru Etičke komisije Općinskog vijeća Novo Sarajevo,

– Odluka o razrješenju dužnosti člana-zamjenika predsjednika Komisije za strateško planiranje i razvoj Općine Općinskog vijeća Novo Sarajevo, te

– Odluka o imenovanju člana-zamjenika predsjednika Komisije za strateško planiranje i razvoj Općine Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Pred kraj sjednice podnesen je Izvještaj u oblasti upravljanja i održavanja lokalnih cesta na području općine Novo Sarajevo za 2017. godinu, kao i informacija o stanju u oblasti kulture, sporta, omladinskih i nevladinih organizacija na području općine Novo Sarajevo, te informacija o položaju i stanju svih boračkih kategorija sa područja općine Novo Sarajevo.