Održana 22. sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Utvrđen Nacrt  budžeta Općine Novo Sarajevo za 2019. godinu koji se upućuje u javnu raspravu


 

 

Općinsko vijeće Novo Sarajevo, 11. oktobra ove godine, održalo je svoju 22. sjednicu kojom je predsjedavala predsjedavajuća Vijeća Ana Baltić.

Vijećnici Općinskog vijeća utvrdili su Nacrt budžeta Općine Novo Sarajevo za 2019. godinu u iznosu  od 16.140.000 KM koji se upućuje u javnu raspravu u periodu od 15. oktobra do 15. novembra ove godine.

Javna rasprava će  se održati u klubovima vijećnika Općinskog vijeća, nadležnim radnim tijelima Općinskog vijeća, zborovima građana u mjesnim zajednicama, parlamentarnim strankama koji imaju vijećnike u Općinskom vijeću i koordinaciji boračkih udruženja Općine Novo Sarajevo.

Općinsko vijeće prihvatilo  je Izvještaj o stanju u oblasti gazdovanja poslovnim prostorima Općine Novo Sarajevo, te Izvještaj o stanju stambenog fonda Općine Novo Sarajevo.

Vijećnicima su podnesene sljedeće informacije:

-Informacija o izvršavanju Budžeta Općine Novo Sarajevo za period januar – juni 2018. godine,

– Informacija o izgradnji sistema zaštite i spašavanju i način postupanja u slučaju nastanka prirodnih i drugih nesreća,

-Informacija o stanju spomen-obilježja NOR 1941-1945. godine i spomenika odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, na području općine Novo Sarajevo, te

-Informacija o stanju priprema za sezonu grijanja za objekte kolektivnog stanovanja.

Share Follow