Održana 29. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Općinsko vijeće Novo Sarajevo, 30. maja ove godine održalo je svoju 29. redovnu sjednicu kojom je predsjedavao zamjenik predsjedavajuće Vijeća Zuhmed Džaka.

Vijećnici su usvojili Odluku o izdvajanju sredstava na ime pomoći u školovanju za učenike srednjih škola i studente iz reda boračke populacije slabijeg imovinskog stanja za školsku/akademsku 2018./2019. godinu. Usvojen je i Program mjera za podsticaj zapošljavanja Općine Novo Sarajevo.

Donesen je Zaključak o davanju prethodne saglasnosti na izmjene i dopune Statuta Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu Općine Novo Sarajevo „ONSA“ d.o.o. Sarajevo.
Općinsko vijeće prihvatilo je Izvještaj o radu Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu Općine Novo Sarajevo „ONSA“ d.o.o Sarajevo za period 01.01.-31.12.2018. godinu, sa
finansijskim izvještajem ovog javnog preduzeća za isti period.
Općinskom vijeću su podnesene i sljedeće informacije:

Informacija o provedbi Plana zaštite od požara za područje općine Novo Sarajevo,
Informacija o stanju javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području općine Novo Sarajevo, sa osvrtom na stanje kriminaliteta, za period januar do mart 2019. godine,
Informacija o stanju javnih zelenih površina na području općine Novo Sarajevo,te
Informacija o stanju komunalne higijene na području općine Novo Sarajevo, sa posebnim osvrtom na stanje u mjesnim zajednicama uz prijedlog mjera za poboljšanje.

Share Follow View