Održana 36. sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Općinsko vijeće Novo Sarajevo, 30. januara ove godine, održalo je svoju 36. redovnu sjednicu kojom je predsjedavala predsjedavajuća Vijeća Ana Baltić.

Vijećnici su usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o novčanoj pomoći porodiljama koje nisu u radnom odnosu. S obzirom da su se stvorile mogućnosti ovom odlukom se povećava iznos izdavanja za ove namjene, te će se porodiljama koje nisu u radnom odnosu isplaćivati po 60 KM mjesečno u trajanju od 12 mjeseci.

Usvojena je i Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju boračkih udruženja sa statusom od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Novo Sarajevo, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu odabira i praćenja realizacije projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji.

Na sjednici je donesena Odluka o imenovanju organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Novo Sarajevo 16. maj 2020. godine.

Usvojen je i Program edukacije i obuke o zaštiti okoliša za 2020. godinu.

Općinsko vijeće donijelo je Zaključak o davanju saglasnosti na Plan i program građenja, rekonstrukcije, obnove, održavanja i zaštite lokalnih i nekategorisanih cesta na području Općine Novo Sarajevo, kao i Cjenovnik o visini naknada za postavljanje naziva firmi, reklama i drugih sadržaja na građevinama i fasadama na području Općine Novo Sarajevo za 2020. godine.

Donesen je i Zaključak o prihvatanju prvonagrađenog Idejnog rješenja za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Centralnog spomenika.

Na sjednici su podnesene slijedeće informacije:

Informacija o stanju javnog reda i mira i bezbjednost saobraćaja, na području Općine Novo Sarajevo, sa osvrtom na stanje kriminaliteta, za period oktobar-decembar 2019. godine, i

Informacija o funkcionisanju javnog gradskog saobraćaja na području Općine Novo Sarajevo.

Share Follow View